מהו קוד צבע לרכב
קוד צבע לרכב הינו מבדיל בין הצבעים השונים של הרכבים. כל קוד מסמל צבע אחר ולכן ניתן לבדוק אותו לפני רכישת הצבע. כשמגוונים בצבעי הרכב, יש לעיתים שחזור של צבעים מקוריים. בזכות כל צבע ייחודי, ניתן לקבוע גוון חדש המתאים למקור, שאותו נצטרך כאשר הרכב נשרט או נפגע. קוד צבע לרכב מייחד את צבע האוטו שלכם, ואם תהיה אפילו סטייה קטנה מהצבע המקורי, הצבע לא יהיה כמו שהוא היה קודם ובמצב כזה צריך לדווח על שינוי הצבע.
חידוש צבע לרכב
כדי לחדש את צבע הרכב יש לנקוט בשתי דרכים עיקריות, שכל אחת מתאימה לפי הצרכים שלכם. הדרך הראשונה היא על ידי ביצוע פוליש, יש לנקוט בדרך הפוליש במקרים של שריטות קלות ביותר, ורק אם שיטה זו לא עבדה, יש לחדש את צבע הרכב כולו תוך שימוש עם קוד צבע לרכב מתאים. במידה ויש אזורים קטנים שבהם לא תרצו לצבוע, יש לכסות אותן עם מדבקה או בד. כמובן ששיטה זו ( פוליש ואז חידוש) מומלצת, אך יש להתייעץ עם בעל מקצוע. הוא מבין בתחום ואם המצב מאוד גרוע והרכב פגום, יש מומחים שימליצו על צביעה מחדש מיידית וויתור על הפוליש. כשרוצים לחדש את צבע הרכב, יודעים זאת רק אם אתם מבחינים בפגיעות, שריטות חבלות וקילוף צבע הרכב.
דרך 1 – פוליש לרכב – תהליך ניקוי המתבצע בעזרת ספוגית שאותה טובלים בנוזל כימי וקושרים את המטליות למכונת הפוליש שבכל פעם שהיא מסתובבת מהר החומר חודר לצבע של הרכב ומזירה לצבע הראשוני. בכדי שטיפול הפוליש יסתיים כמו שצריך, צריך למרוח שעות ווקס על הצבע בכדי לשמור עליו מפגיעות בעתיד.
דרך 2 – צבע מחדש – זהו תהליך אינטנסיבי מאוד ומומלץ להיעזר על ידי קוד צבע לרכב בשביל להגיע כמה שיותר קרוב לצבע המקורי. במקרה של תזוזה לא נכונה בקוד הצבע, הצבע לא יהיה כמו במקור, ותצטרכו לעדכן ולדווח. תהליך זה הוא תהליך ארוך יותר וקצת יותר מסובך, אך יחזיק לאורך זמן.
מה צריך לעשות לפני צביעת רכב
ישנם כמה דברים עיקריים שיש לבצע לפני צביעת הרכב, שבלעדיהם אי אפשר לצבוע רכב בצורה הטובה ביותר, והמקצועית ביותר. שלבים אלה מקלים עליכם, ומראים לכם את השיטה הקצרה ביותר לצביעה טובה יותר. לפני שצובעים רכב, יש לבחור ספריי צבע עם קוד צבע לרכב תואם. בחירת הצבע המתאים הינה יותר מחשובה, באם בחרתם לשנות את צבע הרכב, יש לדווח, ולעדכן ברשיון הרכב.
לאחר שבחרתם קוד צבע לרכב מתאים לרכב שלכם (הדומה כמה שיותר לצבע המקורי) , יש להסתכל בצורה מקיפה על הרכב, אם ישנם פגמים כלשהם על הצבע עצמו כמו שריטות, מדבקות, שקעים או איזורים בודדים שאותם לא תרצו לצבוע. אותם איזורים שלא רוצים לצבוע אותם, יש לכסות בבד או במדבקה כדי שהצבע לא יגלוש לשם. שימו לב כי איזור הצביה אינו כולל אבק, כמו תנור ייבוש. אזור הכולל בתוכו אבק יפגע באיכות הצבע, וימנע מהצבע להיות חלק.